Капрезе – одна з популярних в Італії закусок. Вперше її приготували на острові Капрі, завдяки якому вона і отримала свою назву. Як і піцу «Маргарита», капрезе готують з помідорів, сиру моцарелла і зелені базиліка, кольори яких символізують кольори італійського прапора. Варіантів рецептів цієї страви чимало. Можна, наприклад, додати в капрезе маслини, приправити закуску соусом песто, бальзамічним оцтом, посипати орегано.
Зміст
Інгредієнти на 2 порції
сир моцарелла – 150 г помідори – 2 шт. листя базиліка – 4 шт. олія оливкова – 1 ст. ложка перець чорний мелений сіль
Приготування
Сир злегка обсушіть і наріжте кружечками.
Помідори наріжте скибочками.
Викладіть на тарілку по колу, чергуючи, помідори, сир і листя базиліка.
Капрезе посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією і відразу подавайте.
Помідори для цього салату потрібно вибирати дуже стиглі, але міцні. В ідеалі їх розмір повинен відповідати розміру кульки моцарелли.