Салат “Капрезе”

Салат “Капрезе”

Капрезе – одна з популярних в Італії закусок. Вперше її приготували на острові Капрі, завдяки якому вона і отримала свою назву. Як і піцу «Маргарита», капрезе готують з помідорів, сиру моцарелла і зелені базиліка, кольори яких символізують кольори італійського прапора. Варіантів рецептів цієї страви чимало. Можна, наприклад, додати в капрезе маслини, приправити закуску соусом песто, бальзамічним оцтом, посипати орегано.

Інгредієнти на 2 порції

сир моцарелла – 150 г
помідори – 2 шт.
листя базиліка – 4 шт.
олія оливкова – 1 ст. ложка
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Сир злегка обсушіть і наріжте кружечками.

Помідори наріжте скибочками.

Викладіть на тарілку по колу, чергуючи, помідори, сир і листя базиліка.

Капрезе посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією і відразу подавайте.

Помідори для цього салату потрібно вибирати дуже стиглі, але міцні. В ідеалі їх розмір повинен відповідати розміру кульки моцарелли.

Подобається допис? Поділіться з друзями: