Зміст
Інгредієнти на 800 г
борошно пшеничне – 500 г молоко – 250 мл дріжджі пресовані – 50 г цукор – 80 г масло вершкове – 80 г яйце – 1 шт. родзинки без кісточок – 50 г цедра 1 лимона терта мигдаль рубаний – 100 г яєчний жовток – 1 шт. сіль – 1/2 ч. ложки
Приготування
Дріжджі розведіть в 2 столових ложках теплого молока, додайте чайну ложку цукру і частину борошна, замісіть рідку опару. Опару накрийте рушником і поставте в тепле місце на 15 хвилин.
Додайте в опару решту молока, борошно і цукор, нарізане шматочками розм’якшене масло, сіль і яйце.
За допомогою міксера замісіть тісто, потім викладіть його на робочу поверхню, присипану борошном, і протягом 10 хвилин вимішуйте тісто, поки воно не перестане прилипати до рук.
Сформуйте з тіста кулю, покладіть його в миску, накрийте рушником і залиште для бродіння в теплому місці на 30 хвилин.
Коли тісто підніметься, додайте в нього родзинки, цедру і половину мигдалю. Ще раз вимісіть тісто.
Розділіть тісто на 5 однакових шматків, розкачайте довгі джгути і сплетіть з них косу.
Сформуйте з коси вінок, заправивши кінці так, щоб їх не було видно.
Деко застеліть папером для випічки, покладіть на неї вінок з тіста. Накрийте вінок рушником і дайте розстоятися 20 хвилин в теплому місці.
Яєчний жовток злегка збийте, додавши 2 столові ложки борошна. Вінок за допомогою пензлика змастіть цією сумішшю, потім посипте мигдалем, що залишилвся. Випікайте 35 хвилин при 200 °С. Охолодіть на решітці.