Зміст
Інгредієнти на 950 г
борошно пшеничне – 600 г вода – 200 мл дріжджі сухі – 4 ч. ложки цукор – 2 1/2 ст. ложки вино біле – 100 мл яєчні жовтки – 8 шт. масло вершкове – 250 г сир вершковий – 100 г яєчний білок – 1 шт. цедра – 1 лимона терта кориця мелена – 1/2 ч. ложки сіль – 1 ч. ложка
Приготування
Для закваски дріжджі і 1 чайну ложку цукру розчиніть у теплій воді і поставте в тепле місце на 10 хвилин. Суміш повинна запінити. Додайте 100 г борошна і замісіть круте тісто.
Накрийте його і залиште підніматися на 1 годину. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
У велику миску просійте борошно, що залишилося, з сіллю і корицею. Додайте цукор, що залишився, подрібнену лимонну цедру, жовтки і вино, перемішайте.
Покладіть закваску і вимішуйте тісто не менше 5 хвилин, поки воно не стане гладким і однорідним. Накрийте і залиште на 1 годину. Потім тісто обімніть і залиште ще на 1 годину.
Додайте в тісто вершковий сир і розм’якшене вершкове масло. Ще раз вимісити протягом 5 хвилин.
Викладіть тісто у форму для випічки. Накрийте і залиште ще на 2 години.
Розігрійте духовку до 200 °С. Тісто змастіть білком, поставте в духовку і випікайте 15 хвилин. Зменшіть нагрів до 180 °С і випікайте хліб ще 45 хвилин.