Великодній хліб

Великодній хліб

Інгредієнти на 950 г

борошно пшеничне – 600 г
вода – 200 мл
дріжджі сухі – 4 ч. ложки
цукор – 2 1/2 ст. ложки
вино біле – 100 мл
яєчні жовтки – 8 шт.
масло вершкове – 250 г
сир вершковий – 100 г
яєчний білок – 1 шт.
цедра – 1 лимона терта
кориця мелена – 1/2 ч. ложки
сіль – 1 ч. ложка

Приготування

Для закваски дріжджі і 1 чайну ложку цукру розчиніть у теплій воді і поставте в тепле місце на 10 хвилин. Суміш повинна запінити. Додайте 100 г борошна і замісіть круте тісто.

Накрийте його і залиште підніматися на 1 годину. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.

У велику миску просійте борошно, що залишилося, з сіллю і корицею. Додайте цукор, що залишився, подрібнену лимонну цедру, жовтки і вино, перемішайте.

Покладіть закваску і вимішуйте тісто не менше 5 хвилин, поки воно не стане гладким і однорідним. Накрийте і залиште на 1 годину. Потім тісто обімніть і залиште ще на 1 годину.

Додайте в тісто вершковий сир і розм’якшене вершкове масло. Ще раз вимісити протягом 5 хвилин.

Викладіть тісто у форму для випічки. Накрийте і залиште ще на 2 години.

Розігрійте духовку до 200 °С. Тісто змастіть білком, поставте в духовку і випікайте 15 хвилин. Зменшіть нагрів до 180 °С і випікайте хліб ще 45 хвилин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: