Великодня шоколадна паска

Великодня шоколадна паска

Час приготування: 1 година 40 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

борошно пшеничне – 5 склянок
вода – 1/2 склянки
дріжджі пресовані – 100 г
яєчні жовтки – 16 шт.
яєчні білки – 12 шт.
цукор – 2 склянки
мигдаль – 3 склянки
сухарі житні товчені – 1 стакан
шоколад – 200 г
вино біле солодке – 1 стакан
ром – 1/2 склянки
цукати – 1/2 склянки
кориця мелена – 1 ч. ложка
гвоздика мелена – 1 ч. ложка
сік 1 лимона

Приготування

У теплій воді розведіть дріжджі, додайте розтерті до білого кольору з цукром жовтки, перемішайте.

Мигдаль дрібно порубайте, змішайте з борошном і сухарями. Частину шоколаду натріть на тертці, додайте до мигдалево-борошняної суміші. Покладіть дрібно нарізані цукати, всипте прянощі, влийте вино, ром і лимонний сік. Введіть дріжджову масу, замісіть тісто і залиште його для бродіння в теплому місці. В процесі бродіння зробіть 1-2 обминання.

У готове тісто підмісіть збиті яєчні білки.

Тісто викладіть у форму або невеликі формочки, змащені маслом, заповнюючи їх на 1/2 об’єму.

Випікайте паски до готовності при 180 °С. Готовність пасок визначайте, протикаючи їх лучиною, – вона повинна залишитися сухою.

Перед подачею полийте паски розтопленим шоколадом і посипте цукровою пудрою.

Подобається допис? Поділіться з друзями: