Час приготування: 1 година 40 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
борошно пшеничне – 5 склянок вода – 1/2 склянки дріжджі пресовані – 100 г яєчні жовтки – 16 шт. яєчні білки – 12 шт. цукор – 2 склянки мигдаль – 3 склянки сухарі житні товчені – 1 стакан шоколад – 200 г вино біле солодке – 1 стакан ром – 1/2 склянки цукати – 1/2 склянки кориця мелена – 1 ч. ложка гвоздика мелена – 1 ч. ложка сік 1 лимона
Приготування
У теплій воді розведіть дріжджі, додайте розтерті до білого кольору з цукром жовтки, перемішайте.
Мигдаль дрібно порубайте, змішайте з борошном і сухарями. Частину шоколаду натріть на тертці, додайте до мигдалево-борошняної суміші. Покладіть дрібно нарізані цукати, всипте прянощі, влийте вино, ром і лимонний сік. Введіть дріжджову масу, замісіть тісто і залиште його для бродіння в теплому місці. В процесі бродіння зробіть 1-2 обминання.
У готове тісто підмісіть збиті яєчні білки.
Тісто викладіть у форму або невеликі формочки, змащені маслом, заповнюючи їх на 1/2 об’єму.
Випікайте паски до готовності при 180 °С. Готовність пасок визначайте, протикаючи їх лучиною, – вона повинна залишитися сухою.
Перед подачею полийте паски розтопленим шоколадом і посипте цукровою пудрою.