Вівсяно-кукурудзяний хліб

Вівсяно-кукурудзяний хліб

45 хвилин + бродіння (духовка), 3 години 50 хвилин (хлібопічка)

Інгредієнти на 1100 г

борошно пшеничне – 300 г
вода – 270 мл
пластівці вівсяні – 6 ст. ложок
борошно кукурудзяне – 60 г
олія лляна – 2 ст. ложки
пластівці пшеничні – 1 ст. ложка
дріжджі швидкодіючі – 1 ч. ложка
мед – 2 ст. ложки
молоко сухе – 2 ст. ложки
насіння льону, кунжуту, соняшнику по 60 г
сіль – 2 ч. ложки

Приготування

У форму для хліба налийте воду, лляне масло, мед. Насипте суміш борошна так, щоб рідина повністю була вкрита ним.

Додайте вівсяні і пшеничні пластівці, сухе молоко. У кут форми покладіть сіль.

В центрі форми, зробіть в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипте дріжджі. Встановіть основний режим, «середня скоринка». Натисніть кнопку «старт». В середині замісу додайте насіння.

Якщо ви використовуєте духовку, з перелічених продуктів, крім насіння, замісіть тісто. Дайте йому піднятися, додайте насіння льону, кунжуту та соняшнику, ще раз вимісити і перекладіть у форму або лист, змащені маслом. Після відстойки випікайте хліб до готовності при 210 °С.

Готовність виробу можна перевірити за допомогою дерев’яної палички або шпажки. Обережно проткніть виріб в середині: якщо паличка волога, його потрібно ще потримати в духовці, а якщо суха, можна виймати.

Подобається допис? Поділіться з друзями: