45 хвилин + бродіння (духовка), 3 години 50 хвилин (хлібопічка)
Зміст
Інгредієнти на 1100 г
борошно пшеничне – 300 г вода – 270 мл пластівці вівсяні – 6 ст. ложок борошно кукурудзяне – 60 г олія лляна – 2 ст. ложки пластівці пшеничні – 1 ст. ложка дріжджі швидкодіючі – 1 ч. ложка мед – 2 ст. ложки молоко сухе – 2 ст. ложки насіння льону, кунжуту, соняшнику по 60 г сіль – 2 ч. ложки
Приготування
У форму для хліба налийте воду, лляне масло, мед. Насипте суміш борошна так, щоб рідина повністю була вкрита ним.
Додайте вівсяні і пшеничні пластівці, сухе молоко. У кут форми покладіть сіль.
В центрі форми, зробіть в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипте дріжджі. Встановіть основний режим, «середня скоринка». Натисніть кнопку «старт». В середині замісу додайте насіння.
Якщо ви використовуєте духовку, з перелічених продуктів, крім насіння, замісіть тісто. Дайте йому піднятися, додайте насіння льону, кунжуту та соняшнику, ще раз вимісити і перекладіть у форму або лист, змащені маслом. Після відстойки випікайте хліб до готовності при 210 °С.
Готовність виробу можна перевірити за допомогою дерев’яної палички або шпажки. Обережно проткніть виріб в середині: якщо паличка волога, його потрібно ще потримати в духовці, а якщо суха, можна виймати.