Лимонний пиріг

Лимонний пиріг

Повітряний, ніжний і ароматний лимонний пиріг – прекрасний домашній десерт для сімейного чаювання.

Час приготування: 50 хвилин

Вихід: 4 порції

Інгредієнти для лимонного пирога

борошно – 1 склянка
вершкове масло – 100 гр.
яйце – 4 шт.
цукор – 3/4 склянки
ванільний цукор – 10 гр.
сода – 0,5 ч. л.
лимон – 2 шт
цукрова пудра

Приготування лимонного пирога

Для приготування цього пирога вершкове масло повинно бути м’яким, тому рекомендуємо за годину до готування дістати його з холодильника. Щоб пиріг не гірчив, потрібно видалити білу частину шкірки лимонів. Кількість цукру можна коригувати на свій смак, а також можна доповнити рецепт подрібненими волоськими горіхами.

Необхідно підготувати лимони – з одного акуратно зняти цедру, а білу частину шкірки видалити, нарізати м’якоть шматочками. Другий лимон повністю очистити і перекрутити через м’ясорубку. У великій мисці перетерти з цукром і ванільним цукром вершкове масло, додати яйця і перемішати.

Додати підготовлені лимони і цедру, просіяне борошно і соду, вимісити однорідне тісто. Розігріти духовку до 180 градусів. Викласти тісто в змащену вершковим маслом форму і відправити випікати на 30-35 хвилин. Готовому пирогу дати охолонути. Присипати цукровою пудрою перед подачею.

Приготування лимонного пирога: відео

Подобається допис? Поділіться з друзями: