Повітряний, ніжний і ароматний лимонний пиріг – прекрасний домашній десерт для сімейного чаювання.
Зміст
Інгредієнти для лимонного пирога
борошно – 1 склянка вершкове масло – 100 гр. яйце – 4 шт. цукор – 3/4 склянки ванільний цукор – 10 гр. сода – 0,5 ч. л. лимон – 2 шт цукрова пудра
Час приготування: 50 хвилин. Вихід: 4 порції
Приготування лимонного пирога
Для приготування цього пирога вершкове масло повинно бути м’яким, тому рекомендуємо за годину до готування дістати його з холодильника. Щоб пиріг не гірчив, потрібно видалити білу частину шкірки лимонів. Кількість цукру можна коригувати на свій смак, а також можна доповнити рецепт подрібненими волоськими горіхами.
Необхідно підготувати лимони – з одного акуратно зняти цедру, а білу частину шкірки видалити, нарізати м’якоть шматочками. Другий лимон повністю очистити і перекрутити через м’ясорубку. У великій мисці перетерти з цукром і ванільним цукром вершкове масло, додати яйця і перемішати.
Додати підготовлені лимони і цедру, просіяне борошно і соду, вимісити однорідне тісто. Розігріти духовку до 180 градусів. Викласти тісто в змащену вершковим маслом форму і відправити випікати на 30-35 хвилин. Готовому пирогу дати охолонути. Присипати цукровою пудрою перед подачею.