Зміст
Інгредієнти на 4 порції
сметана – 250 г молоко – 50 г сир твердий тертий – 40 г сіль – 1 ч. ложка
Для млинців
борошно пшеничне – 2 1/2 склянки яйця – 4-5 шт. молоко – 3-4 склянки цукор – 1/2 склянки сіль масло топлене – 1 ст. ложка
Для начинки
сир 300 г сметана – 30 г яйце – 1 шт. борошно пшеничне – 10 г сіль
Приготування
Для млинчиків яйця змішайте з сіллю і цукром, влийте половину молока, всипте просіяне борошно і збийте до отримання однорідного тіста. Поступово влийте молоко, що залишилося. Якщо в тісті залишилися грудочки, процідіть його через сито.
Готове тісто невеликими порціями тонким шаром наливайте на розпечену, змащену олією сковороду і смажте млинці з двох сторін. Приготуйте таким чином 16 штук.
Сир протріть через сито, розітріть зі сметаною, додайте яйце, борошно, сіль і перемішайте.
На середину кожного млинчика покладіть начинку, згорніть млинці трубочками.
Укладіть трубочки у форму, залийте сметаною, розведеною підсоленим молоком, посипте тертим сиром і запікайте 20 хвилин.
При подачі наріжте налисники на порції.