Час приготування: 1 година плюс охолодження
Зміст
Інгредієнти на 10 порцій
Для тіста
борошно пшеничне – 250 г розпушувач – 1 ч. ложка цукор – 1 ч. ложка молоко – 400 мл яйце – 1 шт. олія – 1 ст. ложка сіль
Для апельсинового крему
апельсини – 2 шт. яйця – 2 шт. цукор – 1/2 склянки борошно пшеничне – 1 ст. ложка
Для шоколадного крему
цукор – 70 г какао-порошок – 1/2 ст. ложки борошно пшеничне – 1/2 ст. ложки яйце – 1 шт. молоко – 1 склянка масло вершкове – 25 г ром або коньяк – 1/2 ч. ложки
Для посипки
фундук рубаний – 50 г шоколад тертий – 50 г цукрова пудра – 2 ч. ложки
Приготування
Борошно просійте з розпушувачем, додайте цукор і щіпку солі, перемішайте. Влийте половину молока, перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте яєчний жовток і олію, перемішайте. Влийте молоко, що залишилося, знову перемішайте. Введіть збитий яєчний білок.
З приготованого тіста на розігрітій з маслом сковороді спечіть тонкі млинчики.
Для апельсинового крему з апельсинів відіжміть сік. Яйця збийте з цукром і борошном. Сік доведіть до кипіння, поступово введіть яєчну масу і прогрівайте крем, помішуючи, на слабкому вогні до загусання. Дайте крему охолонути, помішуючи його час від часу, щоб на поверхні не утворилася плівка.
Для шоколадного крему борошно змішайте з какао-порошком і цукром. Додайте яйце, збите з чвертю склянки молока. Молоко, що лишилося, доведіть до кипіння, додайте до нього шоколадну масу, влийте ром або коньяк. Суміш доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні або водяній бані 10 хвилин. Крем зніміть з вогню, охолодіть 15-20 хвилин, потім покладіть масло і перемішайте.
Млинці підрівняйте по краю і укладіть один на одного, перемазуючи шари апельсиновим кремом. Верхній млинець змастіть шоколадним кремом. Бічну поверхню торта також змастіть шоколадним кремом. Торт зверху і з боків посипте спочатку рубаними горіхами, потім тертим шоколадом і цукровою пудрою.
Оформіть торт за бажанням і подавайте.