Шоколадно-апельсиновий торт з млинців

Шоколадно-апельсиновий торт з млинців

Час приготування: 1 година плюс охолодження

Інгредієнти на 10 порцій

Для тіста

борошно пшеничне – 250 г
розпушувач – 1 ч. ложка
цукор – 1 ч. ложка
молоко – 400 мл
яйце – 1 шт.
олія – 1 ст. ложка
сіль

Для апельсинового крему

апельсини – 2 шт.
яйця – 2 шт.
цукор – 1/2 склянки
борошно пшеничне – 1 ст. ложка

Для шоколадного крему

цукор – 70 г
какао-порошок – 1/2 ст. ложки
борошно пшеничне – 1/2 ст. ложки
яйце – 1 шт.
молоко – 1 склянка
масло вершкове – 25 г
ром або коньяк – 1/2 ч. ложки

Для посипки

фундук рубаний – 50 г
шоколад тертий – 50 г
цукрова пудра – 2 ч. ложки

Приготування

Борошно просійте з розпушувачем, додайте цукор і щіпку солі, перемішайте. Влийте половину молока, перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте яєчний жовток і олію, перемішайте. Влийте молоко, що залишилося, знову перемішайте. Введіть збитий яєчний білок.

З приготованого тіста на розігрітій з маслом сковороді спечіть тонкі млинчики.

Для апельсинового крему з апельсинів відіжміть сік. Яйця збийте з цукром і борошном. Сік доведіть до кипіння, поступово введіть яєчну масу і прогрівайте крем, помішуючи, на слабкому вогні до загусання. Дайте крему охолонути, помішуючи його час від часу, щоб на поверхні не утворилася плівка.

Для шоколадного крему борошно змішайте з какао-порошком і цукром. Додайте яйце, збите з чвертю склянки молока. Молоко, що лишилося, доведіть до кипіння, додайте до нього шоколадну масу, влийте ром або коньяк. Суміш доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні або водяній бані 10 хвилин. Крем зніміть з вогню, охолодіть 15-20 хвилин, потім покладіть масло і перемішайте.

Млинці підрівняйте по краю і укладіть один на одного, перемазуючи шари апельсиновим кремом. Верхній млинець змастіть шоколадним кремом. Бічну поверхню торта також змастіть шоколадним кремом. Торт зверху і з боків посипте спочатку рубаними горіхами, потім тертим шоколадом і цукровою пудрою.

Оформіть торт за бажанням і подавайте.

Подобається допис? Поділіться з друзями: