Смачні та тонкі млинці, для яких тісто замішуємо на молоці з яйцями.
Класичне тісто для тонких млинців на свіжому молоці. Млинці випікаємо традиційно, на сковороді з двох сторін. Подаємо з вершковим маслом, сметаною або чимось солоденьким, наприклад з варенням або зі згущеним молоком.
Зміст
Інгредієнти
3 сирих яйця 3 склянки свіжого молока 3 столові ложки цукру щіпка солі 1,5 склянки доброго пшеничного борошна 3 столові ложки рафінованої олії трохи масла вершкового для змазування млинців
Приготування
Збиваємо яйця в стійку піну, додаємо склянку молока, цукор, сіль і перемішуємо. У цю суміш поступово, розмішуючи, вводимо просіяне борошно і перемішуємо, поки не розчиняться всі грудочки. Потім вливаємо молоко, що залишилося, перемішуємо, наливаємо 3 ложки олії і добре збиваємо тісто, до однорідності. Даємо постояти тісту хвилин 15-20.
Перш, ніж налити першу невелику порцію тіста на сковороду, нагріваємо її, змащуємо олією і підсмажуємо млинці як звичайно, на сильному вогні, з одного і з іншого боку. Надалі, сковороду маслом можна і не змащувати.
Готові, гарячі млинці змащуємо вершковим маслом і складаємо в стопочку на тарілку. Подаємо зі сметаною, з розтопленим і підсоленим вершковим маслом, зі згущеним молоком, варенням… А ще смачно посипати млинчики, через ситечко, какао-порошком і подавати зі згущеним молоком, виходять тонкі млинці на молоці з шоколадно-молочним смаком.