Монтефріо – пиріг з ягодами і сиром

Монтефріо - пиріг з ягодами і сиром

Пропонуємо дуже простий у приготуванні, доступний за ціною, надзвичайно корисний і надзвичайно смачний десерт. Він неодмінно зачарує всіх ваших гостей. Цікавим є той факт, що для його випікання, зовсім не потрібні яйця.

Інгредієнти:

масло вершкове – 200 гр.
сир – 250 гр.
борошно – 350 гр.
ваніль – 1 щіпка
цукор – 9 ст. л.
фрукти – 0,5 кг.
сіль

Приготування монтефріо – пирога з ягодами і сиром

Вершкове масло виймаємо з холодильника і тримаємо без холоду приблизно 2 години, щоб воно розм’якшилося.

Потім перетираємо його з сиром.

До цукру додаємо по одній щіпці солі і ванілі. Змішуємо ці три складові.

Отриманий сухий компонент додаємо до сирно-масляної суміші і змішуємо з нею.

Тепер поступово додаємо в масу все борошно.

Ретельно вимішуємо тісто руками, щоб воно стало однорідним.

Розміщуємо його в целофановий пакет. Потім кульок з тістом кладемо на 2 години в холодильник для охолодження. За цей час заготовка набуває надзвичайно пластичних властивостей.

Через 2 години можна дістати тісто з холодильника.

Готуємо ягідну начинку. Беремо червону і чорну смородину, ретельно промиваємо її і просушуємо.

Розкачуємо його коржем, розмір якого відповідає величині форми для випікання. У мене форми не великі, тому вийшло по 2 коржі на 2 пирога.

Форму змащуємо рафінованою олією і укладаємо в неї розкатаний пласт.

Зверху тіста викладаємо половину наявних ягід.

Розкачуємо другий шар сирного тіста і укладаємо поверх першого шару і фруктів.

Зверху висипаємо половину ягідної суміші і вдавлюємо її злегка в тісто.

Форму з пирогом відправляємо для випічки в духовку. Розігрійте її заздалегідь до 180 градусів.

Випікаємо протягом 30 хвилин. Тісто вважається добре пропеченим, якщо при його проколюванні сірник або дерев’яна паличка залишається сухою.

Виймаємо пиріг з духовки, викладаємо його на тарілку. Прекрасний десерт Монтефріо готовий здивувати і порадувати всіх, хто зібрався за столом, незрівнянним ароматом і смаком.

Смородину при бажанні можна замінити малиною або абрикосами, яблуками або грушами, вишнями або ківі.

Подобається допис? Поділіться з друзями: