Зміст
Інгредієнти
яйце – 3 шт. вершкове масло – 220 г. цукор коричневий – 4 ст. л. ванілін – щіпка сіль – 1/3 ч. л. какао-порошок – 1 ст. л. борошно (у світле тісто – 140 г; в темне тісто – 130 г) – 270 г.
Приготування
Яйця зварити круто, почистити, відокремити білки від жовтків (білки в даному рецепті не знадобляться). Варені яєчні жовтки ретельно розім’яти виделкою.
Розм’якшене вершкове масло змішати з коричневим цукром, сіллю, ваніліном і яєчними жовтками.
Отриману масу розділити на 2 рівні частини. В одну частину додати какао-порошок і перемішати.
Далі додати борошно і замісити 2 види тіста.
Світле і темне тісто розкачати в пласти однакового розміру.
На темний пласт тіста покласти світлий, злегка притиснути і покласти в холодильник на 30-40 хвилин. Потім по краю тіста підрівняти за допомогою ножа.
Нарізати на 4 пластини однакової ширини.
Пластини з двох видів тіста скласти по дві так, щоб світла смуга була на темній, а темна – на світлою.
Брусочки з тіста нарізати на шматочки шириною 1 см. Деко застелити фергаментом, викласти заготовки печива. Випікати печиво в духовці при температурі 180 – 190 градусів 10-15 хвилин (залежно від духовки).