Французьке печиво

Французьке печиво

Інгредієнти

яйце – 3 шт.
вершкове масло – 220 г.
цукор коричневий – 4 ст. л.
ванілін – щіпка
сіль – 1/3 ч. л.
какао-порошок – 1 ст. л.
борошно (у світле тісто – 140 г; в темне тісто – 130 г) – 270 г.

Приготування

Яйця зварити круто, почистити, відокремити білки від жовтків (білки в даному рецепті не знадобляться). Варені яєчні жовтки ретельно розім’яти виделкою.

Розм’якшене вершкове масло змішати з коричневим цукром, сіллю, ваніліном і яєчними жовтками.

Отриману масу розділити на 2 рівні частини. В одну частину додати какао-порошок і перемішати.

Далі додати борошно і замісити 2 види тіста.

Світле і темне тісто розкачати в пласти однакового розміру.

На темний пласт тіста покласти світлий, злегка притиснути і покласти в холодильник на 30-40 хвилин. Потім по краю тіста підрівняти за допомогою ножа.

Нарізати на 4 пластини однакової ширини.

Пластини з двох видів тіста скласти по дві так, щоб світла смуга була на темній, а темна – на світлою.

Брусочки з тіста нарізати на шматочки шириною 1 см. Деко застелити фергаментом, викласти заготовки печива. Випікати печиво в духовці при температурі 180 – 190 градусів 10-15 хвилин (залежно від духовки).

Подобається допис? Поділіться з друзями: