Зміст
Інгредієнти
500 г борошна 1 пакетик сухих швидкорозчинних дріжджів 1 ч. л. цукрової пудри 2 ч. л. солі 2 збитих яйця 50 г розтопленого вершкового масла подрібнені горіхи ягоди смородини
Приготування
Борошно з’єднайте з дріжджами. Додайте цукрову пудру, сіль, 1,5 яйця, розтоплене масло і 250 мл теплої води.
Місіть тісто протягом 5 хв. за допомогою електричного міксера з замішувальною насадкою – спочатку на маленькій, потім на великій швидкості.
Поставте тісто в тепле місце. Коли воно збільшиться в об’ємі вдвічі, місити руками на кухонній дошці.
З четвертої частини тіста зробіть голову баранчика, вуха і ноги. З решти – скачайте маленькі кульки. Розташуйте на змащеному жиром деку, сформувавши тіло. Прикріпіть голову, вуха і ноги.
Тримайте в теплому місці, поки об’єм збільшиться вдвічі. Намажте збитим яйцем і посипте мигдальними горіхами. З ягід смородини зробіть очі. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 200-220 С протягом 25 хв.
Покладіть баранчика на дерев’яну дошку вкриту товстим шаром нарізаної зеленої серветки з вкрапленнями маргариток. При бажанні, можете пов’язати на шию баранчикові маленький металевий дзвіночок. Загорніть в целофан або папір, прикрасьте її великодніми візерунками.