Піца з грибами і помідорами

Піца з грибами і помідорами

Час приготування – 30 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста

борошно пшеничне – 400 г
вода – 200 г
дріжджі пресовані – 12 р
олія оливкова – 3 ст. ложки
цукор – 1 ч. ложка
сіль

Для начинки

сир твердий – 350 г
помідори черрі – 20 шт.
гриби – 8 шт
олія оливкова – 2 ст. ложки
базилік рубаний – 1 ст. ложка
зелень петрушки рубана – 1 ст. ложка
сіль

Приготування

Класичне поєднання: сир, гриби і помідори. Їх чудово доповнюють запашна пряна зелень і ароматна оливкова олія. Всього якихось півгодини – і ця смачна піца буде готова!

Для тіста дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте сіль, цукор і енергійно перемішайте дерев’яною ложкою. Борошно насипте гіркою, в середині зробіть поглиблення. Влийте в нього розведені дріжджі, додайте масло і замісіть тісто.

Підкатайте тісто в кулю, посипте борошном і викладіть в глибокий посуд. Накрийте серветкою і поставте в тепле місце на 2 години для бродіння. Коли тісто збільшиться в об’ємі в два рази, зробіть обминку і знову дайте йому піднятися.

Готове тісто розділіть на 4 частини. Сформуйте з кожної куля, розкачайте сочні і викладіть в змащені маслом форми.

Помідори розріжте навпіл. Сир і гриби наріжте скибочками. На сочні укладіть скибочки сиру і грибів, половинки помідорів. Полийте маслом і посоліть.

Випікайте піци 15 хвилин при 220 °С.

Подобається допис? Поділіться з друзями: