Час приготування – 30 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
Для тіста
борошно пшеничне – 400 г вода – 200 г дріжджі пресовані – 12 р олія оливкова – 3 ст. ложки цукор – 1 ч. ложка сіль
Для начинки
сир твердий – 350 г помідори черрі – 20 шт. гриби – 8 шт олія оливкова – 2 ст. ложки базилік рубаний – 1 ст. ложка зелень петрушки рубана – 1 ст. ложка сіль
Приготування
Класичне поєднання: сир, гриби і помідори. Їх чудово доповнюють запашна пряна зелень і ароматна оливкова олія. Всього якихось півгодини – і ця смачна піца буде готова!
Для тіста дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте сіль, цукор і енергійно перемішайте дерев’яною ложкою. Борошно насипте гіркою, в середині зробіть поглиблення. Влийте в нього розведені дріжджі, додайте масло і замісіть тісто.
Підкатайте тісто в кулю, посипте борошном і викладіть в глибокий посуд. Накрийте серветкою і поставте в тепле місце на 2 години для бродіння. Коли тісто збільшиться в об’ємі в два рази, зробіть обминку і знову дайте йому піднятися.
Готове тісто розділіть на 4 частини. Сформуйте з кожної куля, розкачайте сочні і викладіть в змащені маслом форми.
Помідори розріжте навпіл. Сир і гриби наріжте скибочками. На сочні укладіть скибочки сиру і грибів, половинки помідорів. Полийте маслом і посоліть.
Випікайте піци 15 хвилин при 220 °С.