Зміст
Інгредієнти
Для тіста
борошно – 650 г. вершкове масло – 150 г. цукор – 100 г. яйця – 3 шт. сметана -100 мл. сода -1/3 ч. ложки сіль – на кінчику ножа
Для начинки
мак – 300 г. волоські горіхи – 3 ст. ложки білки 2 яєць 1 яєчний жовток цукор – 100 г. мелені сухарі – 3 ст. ложки
Приготування
Мак залийте окропом, накрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин. Борошно просійте, перетріть з маслом, додайте соду, розмішайте. Яйця, сметану, цукор і сіль змішайте і додайте до борошняної суміші, замісіть тісто і поставте в холодильник на 20 хвилин.
Мак перекрутіть через м’ясорубку кілька разів. Додайте жовток, подрібнені горіхи і сухарі, перемішайте. Білки збийте з цукром до піни, поступово додайте в макову суміш, перемішайте.
1/3 частину тіста залиште для прикраси. Решту тіста розкачайте і викладіть на деко, застелене пергаментом. Зверху викладіть макову начинку. З тіста зробіть сітку і викладіть її на начинку. Змастіть жовтком. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 25 хвилин.