Час приготування – 1 година
Зміст
Інгредієнти
тісто листкове – 500 г 600 г філе сьомги цибуля ріпчаста – 2 головки картопля – 200 г цукор – 1/2 ч. ложки яєчний жовток – 1 шт. перець чорний мелений сіль
Приготування
Цибулю наріжте півкільцями, картоплю – тонкими скибочками філе сьомги – шматочками товщиною 3 см.
Філе посипте дрібно нарізаною цибулею, цукром, посоліть, поперчіть і перемішайте. Накрийте рибу харчовою плівкою і витримайте 30 хвилин.
Тісто розкачайте в тонкий пласт і виріжте два кола, один більше діаметру форми, інший – менше.
В змочену водою форму укладіть коло тесту більшого діаметру так, щоб він покривав дно і стінки форми. Зріжте надлишки тіста і відкладіть. На тісто у формі викладіть картоплю, зверху – рибу з цибулею.
Загорніть краї тіста на начинку. Змастіть «кільце» що утворилося тіста злегка збитим жовтком. Накрийте начинку другим колом, меншого діаметру, злегка притискаючи його до змащеного краю тесту.
З обрізків тіста з допомогою виїмок виріжте прикраси. Прикраси прикріпіть, змащуючи їх яєчним жовтком, до поверхні пирога. Верх пирога змастіть яєчним жовтком і наколіть виделкою в декількох місцях. Випікайте пиріг 25-30 хвилин при 220 °С.