Цибулевий пиріг

Цибулевий пиріг

Час приготування – 1 година 45 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

борошно пшеничне – 250 г
дріжджі пресовані – 20 г
цибуля ріпчаста – 2 кг
молоко тепле – 125 мл
масло вершкове – 120 г
яйця – 2 шт.
бекон – 50 г
насіння кмину мелені – 1/4 ч. ложки
вершки густі – 180 г
яєчні жовтки – 3 шт.
сіль

Приготування

Дріжджі розведіть в молоці, всипте борошно, замісіть тісто і залиште його для бродіння на 15 хвилин.

Додайте до тіста 20 г розтопленого масла, посоліть, дайте підійти 30 хвилин.

Вимішуйте тісто близько 10 хвилин, потім накрийте його серветкою і залиште для бродіння ще на 30 хвилин.

Цибулю наріжте і обсмажуйте, помішуючи, на олії, поки вона не стане прозорою.

Яйця злегка збийте і змішайте з цибулею, попередньо охолодивши її.

Бекон дрібно наріжте і змішайте з цибулевої масою.

Тісто розкачайте і викладіть у форму, змащену маслом.

На тісто покладіть цибульну начинку, посипте її кмином. Випікайте пиріг 10 хвилин при 220 °С.

Жовтки змішайте з вершками і сіллю, залийте цією сумішшю начинку і випікайте пиріг ще 50 хвилин, зменшивши нагрів до 180 °С.

Подобається допис? Поділіться з друзями: