Час приготування – 1 година 45 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
борошно пшеничне – 250 г дріжджі пресовані – 20 г цибуля ріпчаста – 2 кг молоко тепле – 125 мл масло вершкове – 120 г яйця – 2 шт. бекон – 50 г насіння кмину мелені – 1/4 ч. ложки вершки густі – 180 г яєчні жовтки – 3 шт. сіль
Приготування
Дріжджі розведіть в молоці, всипте борошно, замісіть тісто і залиште його для бродіння на 15 хвилин.
Додайте до тіста 20 г розтопленого масла, посоліть, дайте підійти 30 хвилин.
Вимішуйте тісто близько 10 хвилин, потім накрийте його серветкою і залиште для бродіння ще на 30 хвилин.
Цибулю наріжте і обсмажуйте, помішуючи, на олії, поки вона не стане прозорою.
Яйця злегка збийте і змішайте з цибулею, попередньо охолодивши її.
Бекон дрібно наріжте і змішайте з цибулевої масою.
Тісто розкачайте і викладіть у форму, змащену маслом.
На тісто покладіть цибульну начинку, посипте її кмином. Випікайте пиріг 10 хвилин при 220 °С.
Жовтки змішайте з вершками і сіллю, залийте цією сумішшю начинку і випікайте пиріг ще 50 хвилин, зменшивши нагрів до 180 °С.