Шоколадний рулет з лісовим горіхом

Шоколадний рулет з лісовим горіхом

Шоколадний рулет з горіховою начинкою стане ефектною прикрасою святкового столу і відмінним доповненням до чашки ароматного чаю.

Інгредієнти

Для тіста

борошно – 100 г.
яйця – 4 шт.
гаряча вода – 1/5 склянки
цукор – 100 г.
какао – 2 ст. л.
ванілін -1 пакетик
крохмаль – 1 ст. л.
сода – на кінчику ножа

Для крему

варене згущене молоко – 4 ст. л.
лісовий горіх – 100 г.
молоко – 1/2 склянки
борошно – 1 ст. л.
яйце – 1 шт.

Приготування шоколадного рулету з лісовим горіхом

Яйця збити міксером, додати воду, цукор, ванілін, знову збити. Отриману масу з’єднати з борошном, содою, крохмалем. Тісто поділити на 2 частини. В одну частину ввести какао і ретельно перемішати.

Деко накрити пекарської папером, вилити на нього світлу частину тіста і рівномірно розподілити по деку. У вигляді круглих плям різної величини влити тісто з какао. Випікати бісквіт в духовці 15 хвилин при 180 °С.

Фундук подрібнити, щоб вийшли шматочки середньої величини. Молоко, яйце, борошно і цукор з’єднати, збити міксером і відправити в мікрохвильовку на 3 хв. Масу збити міксером до однорідного стану, додати горіхи, згущене молоко і ретельно перемішати.

Бісквіт остудити і зняти пекарській папір. Викласти бісквіт на стіл, змастити горіховою начинкою, згорнути рулетом і помістити в холодильник на 2 ч. В якості прикраси для рулету можна використовувати шоколад, цукрову пудру, фундук.

Подобається допис? Поділіться з друзями: