Дуже ніжний і смачний торт "Медовик" з кремом зі сметани.
Готувати тісто потрібно з додаванням меду, випікати 7-8 коржів. Збирати торт, змащуючи коржі кремом. Крем зробити дуже просто зі сметани і цукру. Можна використовувати для торта будь-який інший крем, але саме з цим виходить дуже смачно.
Зміст
Інгредієнти
Для тіста
пшеничне борошно – 3 склянки
яйце – 4 шт.
вершкове масло – 300 г.
цукор – 1 склянка
мед – 4 столові ложки
сода – 2 чайні ложки
Для крему
густа сметана – 500 г.
цукор – 1/2 склянки
ванільний цукор – 1 пакетик
Приготування смачного торта "Медовик"
В миску викласти мед, цукор і масло. Поставити миску на маленький вогонь і нагріти до закипання, одночасно помішуючи. Як закипить, відразу всипати соду, перемішати і зняти з плити. Відставити і чекати, поки медова суміш трохи охолоне.
У ще теплу суміш вбити по одному, перемішуючи, яйця, потроху всипати просіяне борошно і тоді отримаємо в’язке, густе тісто.
Злегка змастити маслом форму для коржів, викласти на нього небагато тіста і розмазати по поверхні, тонким шаром. З цієї кількості тіста виходить 8 коржів розміром 20 на 20 сантиметрів.
Виходить торт високим і великим. Якщо торт потрібен меншого розміру, то потрібно взяти менше інгредієнтів у два рази. Але торта багато не буває.
Далі випікати окремо кожен корж при 180 градусах хвилин 5. А форму з першим коржем ставити у вже розігріту духовку.
Медові коржі, що охололи, змастити кремом і зібрати торт. Для крему змішати ложкою сметану з цукром, додавши за смаком ваніль або ванільний цукор. Тільки змішувати крем не міксером, а обов’язково ложкою, тому що після міксера крем стане рідким.
Для прикраси та посипання, один корж потрібно перетворити в крихту і обсипати верх торта і боки. Готовий смачний торт "Медовик" необхідно поставити на декілька годин у прохолодне місце (можна в холодильник), щоб просочився і став дійсно ніжним.