Ромово-мигдальний торт

Ромово-мигдальний торт

Інгредієнти

3 яйця
3 ст. ложки теплої води
3/4 склянки цукру
1 пакетик ванільного цукру
2/3 склянки борошна
2 ч. ложки без верху розпушувача
1 пакетик мигдального порошкового пудингу

Для крему й оформлення

250 г вершкового масла або маргарину
2 яєчних жовтки
неповна склянка цукрової пудри
4 лікерні чарки рому
6 ст. ложок малинового джему
12 готових червоних марципанових троянд
1 ст. ложка фісташок
1 пакетик тертих мигдальних горіхів

Приготування

Жовтки з водою, цукром і ваніліном розтерти у білу піну. Збиті білки з’єднати з жовтковим кремом, посипати борошном і розпушувачем та обережно змішати з порошковим пудингом. Вогнетривку форму діаметром 24 см викласти пергаментним папером, заповнити тістом і випікати в нагрітій до 175°С духовці протягом 25 хв.

Охолоджений торт розділити на три частини за допомогою нитки. Для цього по товщині коржа треба зробити надріз, вставити в нього міцну нитку і, акуратно стягуючи її кінці, розділити в такий спосіб корж спочатку на 2, а потім на 3 частини. Промастити коржі сумішшю джему й рому і з’єднати. Торт з усіх боків обмазати кремом і з боків обсипати мигдальними пластинками. Розкласти по кругу троянди й розділити торт на дванадцять сегментів, зробивши легкі надрізи.

Приготування крему. Вершкове масло розтерти до білого. Поступово ввести жовтки й цукрову пудру. Потім додати ром.

Подобається допис? Поділіться з друзями: