Рулет зі збитими вершками та бананами

Рулет зі збитими вершками та бананами

Інгредієнти

борошно – 150 г.
цукор – 150 г.
яйця – 4 шт.
газована вода – 4 ст. ложки
какао – 1 ст. ложка
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка

Для крему

вершки – 750 мл.
банани – 3-4 шт.
цукрова пудра – 60 г.
желатин – 20 г.
ванільний цукор – 1 пачка
лимонний сік
шоколад – для оздоблення

Приготування

У великій мисці змішати борошно, какао та розпушувач. Відділити білки від жовтків. Жовтки збити вінчиком.

Поставити газовану воду в морозилку на кілька хвилин. Білки збити окремо з льодяною газованою водою, поступово додаючи цукор.

Змішати борошно з жовтками. Замісити тісто, поступово додаючи збиті білки.

Застелити деко папером для випічки, викласти готову суміш та розподілити по поверхні дека. Випікати в розігрітій до температури 200° С духовці протягом 12 хвилин. Вийняти корж з духовки, зняти папір для випічки та залишити на деякий час, щоб корж охолов.

Залити желатин невеликою кількістю теплої води та залишити набухати. Поставити мисочку з желатином на водяну баню та повністю розтопити желатин, безперервно помішуючи. Змішати желатин з вершками, додати цукрову пудру та ванільний цукор. Ретельно збити вершки.

Банани почистити. Шоколад потерти на великій тертці. На охололий корж викласти 2/3 збитих вершків та почищені цілі банани. Збризнути кількома каплями лимонного соку та згорнути рулет. Решту вершків акуратно викласти поверх рулету. Присипати тертим шоколадом. Поставити рулет в холодильник хоча б на 1 годину.

Подобається допис? Поділіться з друзями: