Шоколадний торт з морозивом

Шоколадний торт з морозивом

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

шоколад гіркий – 300 г
масло вершкове – 270 г
вершки густі – 250 г
яйця – 4 шт.
цукор – 1/3 склянки
борошно пшеничне – 3-4 склянки
морозиво – 150 г
ванілін на кінчику ножа

Приготування

Яєчні жовтки відокремте від білків. 250 г шоколаду розтопити разом з маслом на водяній бані, введіть по одному жовтки, додайте борошно, ванілін, перемішайте до отримання однорідної маси.

Білки збийте з цукром в стійку піну, обережно введіть в шоколадну суміш. Перелийте її в форму, змащену маслом і посипану борошном або манкою. Випікайте корж 40 хвилин при 170-180 °С.

Для соусу вершки нагрійте, додайте шоколад, що залишився, доведіть суміш до кипіння.

Гарячий торт обережно вийміть з форми, укладіть на блюдо, полийте соусом. Зверху покладіть 2-3 кульки шоколадного морозива і відразу подавайте.

Подобається допис? Поділіться з друзями: