Час приготування – 1 година 10 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
шоколад гіркий – 300 г масло вершкове – 270 г вершки густі – 250 г яйця – 4 шт. цукор – 1/3 склянки борошно пшеничне – 3-4 склянки морозиво – 150 г ванілін на кінчику ножа
Приготування
Яєчні жовтки відокремте від білків. 250 г шоколаду розтопити разом з маслом на водяній бані, введіть по одному жовтки, додайте борошно, ванілін, перемішайте до отримання однорідної маси.
Білки збийте з цукром в стійку піну, обережно введіть в шоколадну суміш. Перелийте її в форму, змащену маслом і посипану борошном або манкою. Випікайте корж 40 хвилин при 170-180 °С.
Для соусу вершки нагрійте, додайте шоколад, що залишився, доведіть суміш до кипіння.
Гарячий торт обережно вийміть з форми, укладіть на блюдо, полийте соусом. Зверху покладіть 2-3 кульки шоколадного морозива і відразу подавайте.