Час приготування: 1 година 15 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 5 порцій
борошно пшеничне – 1 стакан цукор – 1 стакан какао-порошок – 2 ст. ложки сметана – 1 стакан яйця – 1 штука маргарин – 1 ст. ложка сода харчова – 1/2 ч. ложки сіль – 1 щіпка цукор – 3 ст. ложки какао-порошок – 3 ст. ложки сметана – 2 ст. ложки масло вершкове – 50-70 грам
Приготування
Борошно змішайте з цукром, посоліть, всипте какао і соду. Додайте сметану, яйце і розтоплений маргарин, замісіть тісто. У форму для випічки, вистелену пергаментом, перекладіть тісто, випікайте його 30-40 хвилин при 200°С, потім викладіть на блюдо і охолодіть.
Для глазурі цукор змішайте з какао і сметаною. Доведіть суміш до кипіння на слабкому вогні, потім додайте масло, прогрівайте, помішуючи, до розчинення масла. Глазур зніміть з вогню і залийте випечений корж, охолодіть.
При подачі торт можете посипати цукровою пудрою.