Домашній сир із зеленню і кмином

Домашній сир із зеленню і кмином

Інгредієнти

1 л кефіру
1 л молока
6 яєць
4 ч. ложки солі (або за смаком)
1/3 ч. ложки червоного гострого перцю
щіпка кмину
1 зубчик часнику
невеликий пучок різної зелені: кріп, кінза, зелена цибуля

Приготування

У каструлю вилити молоко і кефір, поставити на плиту. Не доводячи до кипіння , влити тонкою цівкою в гарячу молочно – кефірну суміш злегка збиті з сіллю яйця. Довести до кипіння і варити цю суміш, помішуючи, на невеликому вогні кілька хвилин до моменту відділення сироватки.

Зняти з вогню, дати охолонути 1-2 хвилини і додати подрібнену зелень і червоний перець, видавити зубчик часнику (або що-небудь на свій смак).

Вилити масу в друшляк, застелений марлею, складеною в 2 шари. Вирівняти сирну масу ложкою.

Закрутити марлю вузлом, дати стекти сироватці. Потім марлю розкрутити, кругляшок сиру, що утворився, прикрити краєм марлі, зверху укласти блюдце і поставити на блюдце який небудь гніт (підійде, наприклад, банка з водою, закрита кришкою).

Поставити в холодильник на кілька годин. І все. Наприклад, ввечері зробили і прибрали в холодильник, а вранці вже можна їсти на сніданок. Відмінно з чорним хлібом і помідорами.

Подобається допис? Поділіться з друзями: