Зміст
Інгредієнти
1 курка вагою 1-1,5 кг 1/2 лимона 3-4 зубки часнику 2 ст. ложки олії 1 велика цибулина 1 стручок солодкого перцю сіль, чорний перець на кінчику ножа 1/2 склянки томату-пюре 1 ч. ложка червоного меленого перцю 2 склянки рису 1/2 склянки білого вина 1 банка (330 г) зеленого горошку кілька маринованих стручків солодкого перцю 4 склянки курячого бульйону або води
Приготування
Курку почистити, помити, натерти сіллю, соком лимона і роздавлених часточок часнику і залишити на 0,5-1 год. У цей час розігріти олію і, додавши в неї розтертий часник, крупно нарубану ріпчасту цибулю і стручковий перець, нарізані дрібними тонкими кільцями, поставити тушкуватися. Коли часник і цибуля стануть м’якими, додати томат-пюре й потім курку, розрізану на порції (4—8 частин), тушкувати до готовності.
Коли курка стане м’якою, перекласти її в окремий посуд і поставити в тепле місце.
Добре промитий і обсушений рис покласти в каструлю, у якій тушкувалося м’ясо.
Рис і соус добре перемішати, додати біле вино, 4 склянки води або курячого бульйону і сік маринованого солодкого перцю (можна також улити сік консервованого зеленого горошку; якщо додавати сік горошку, то м’ясного бульйону слід брати меншу кількість). Усі продукти добре перемішати, причому куряче м’ясо треба покласти зверху.
Поставити на вогонь. Коли рис вбере рідину, додати зелений горошок.
Страву слід залишити на слабкому вогні ще на 5 хв, після чого зняти, прикрасити смужками стручків маринованого солодкого перцю і відразу ж подати на стіл.
Розраховано на 4-6 порцій.