Ніжні і в той же час трохи гострі морквяні котлетки з картоплею фрі – чудова страва для великого сімейного обіду!
Зміст
Інгредієнти
морква – 1 кг.
яйця – 2 шт.
манна крупа -2 ст. л.
вершки (20%) – 100 мл.
чорнослив – 100 г.
твердий сир – 100 г.
спеції для моркви по-корейськи – 0,5 ч. л.
картопля – 0,5 кг.
олія – 0,25 л.
сіль за смаком
Приготування морквяних котлет з чорносливом
Картоплю очистити, нарізати довгою соломкою і покласти в холодильник на 1 годину. Натерти на крупній тертці моркву, додати вершки і тушкувати до готовності.
У готову моркву всипати манку і сіль, додати яєчні жовтки і відразу ж ретельно розмішати.
Додати тертий сир, розпарений і дрібно нарізаний чорнослив, спеції і знову перемішати.
З отриманої маси сформувати плоскі котлетки, вмочити їх у збитий яєчний білок, обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити у фритюрі до утворення рівної золотистої скоринки.
Картоплю вийняти з води і висушити. Смажити невеликими порціями. Спочатку обсмажити картоплю до напівготовності, вийняти її з фритюрниці та видалити надлишок олії за допомогою паперового полотенця.
Ще раз помістити картоплю у фритюр і обсмажити до рум’яної скоринки.
На тарілку викласти котлети і картоплю фрі. При бажанні прикрасити зеленню.