Час приготування: 1 година 10 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
помідори великі – 8 шт. цибуля ріпчаста – 3 головки часник – 1 зубчик олія оливкова – 130 мл рис круглозернистий – 150 г паста томатна – 100 г зелень петрушки рубана – 4-5 ст. ложок вода – 250 мл перець чорний мелений сіль
Приготування
У помідорів зріжте верхню частину, ложкою вийміть частину м’якоті, наріжте її кубиками.
Цибулю і часник наріжте дрібними кубиками. У сотейнику нагрійте 100 мл олії, покладіть цибулю і часник, обсмажуйте їх на слабкому вогні, поки вони не стануть прозорими.
Всипте рис і, помішуючи, обсмажуйте суміш 5 хвилин. Додайте м’якоть помідорів, воду, перемішайте. Тушкуйте рис з помідорами на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Покладіть томатну пасту, зелень петрушки, посоліть, поперчіть, прогрівайте ще 5 хвилин. Зніміть сотейник з вогню, масу охолодіть.
Помідори нафаршируйте рисової начинкою, укладіть їх у форму, змащену маслом. Кожен помідор зверху накрийте зрізаною частиною.
Налийте у форму трохи води, збризніть помідори маслом, що залишилося.
Форму накрийте фольгою, тушкуйте помідори в духовці 20 хвилин при 180 °С. Зніміть фольгу і запікайте ще 5-7 хвилин.
Помідори викладіть на блюдо, оформіть зеленню.
Замість рису можна використовувати пшоно, борошно грубого помелу.