Помідори, фаршировані рисом

Помідори, фаршировані рисом

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

помідори великі – 8 шт.
цибуля ріпчаста – 3 головки
часник – 1 зубчик
олія оливкова – 130 мл
рис круглозернистий – 150 г
паста томатна – 100 г
зелень петрушки рубана – 4-5 ст. ложок
вода – 250 мл
перець чорний мелений
сіль

Приготування

У помідорів зріжте верхню частину, ложкою вийміть частину м’якоті, наріжте її кубиками.

Цибулю і часник наріжте дрібними кубиками. У сотейнику нагрійте 100 мл олії, покладіть цибулю і часник, обсмажуйте їх на слабкому вогні, поки вони не стануть прозорими.

Всипте рис і, помішуючи, обсмажуйте суміш 5 хвилин. Додайте м’якоть помідорів, воду, перемішайте. Тушкуйте рис з помідорами на слабкому вогні 10-15 хвилин.

Покладіть томатну пасту, зелень петрушки, посоліть, поперчіть, прогрівайте ще 5 хвилин. Зніміть сотейник з вогню, масу охолодіть.

Помідори нафаршируйте рисової начинкою, укладіть їх у форму, змащену маслом. Кожен помідор зверху накрийте зрізаною частиною.

Налийте у форму трохи води, збризніть помідори маслом, що залишилося.

Форму накрийте фольгою, тушкуйте помідори в духовці 20 хвилин при 180 °С. Зніміть фольгу і запікайте ще 5-7 хвилин.

Помідори викладіть на блюдо, оформіть зеленню.

Замість рису можна використовувати пшоно, борошно грубого помелу.

Подобається допис? Поділіться з друзями: