Зміст
Продукти для курячих їжачків
600-700 г курячого філе
1 склянка рису
2 яйця
2 цибулини
1 пучок кропу
1-2 зубчики часнику
сіль за смаком
олія для смаження
Приготування їжачків
Рис промити, викласти в каструлю, залити підсоленим окропом і зварити розсипчасту кашу. Остудити.
Куряче філе промити, обсушити, нарізати невеликими шматочками, разом з цибулею і часником пропустити через м’ясорубку.
Додати в отриманий фарш рис, збиті в піну яйця і подрібнену зелень кропу, за смаком посолити, добре перемішати.
Сформувати невеликі кульки, обсмажити на олії з усіх боків до рум’яної скоринки. Потім влити в сковороду трохи курячого бульйону або води і тушкувати на слабкому вогні 12-15 хвилин. На гарнір до їжачкам можна подати кускус, відварений булгур або розсипчастий рис. Для приготування тефтельок краще використовувати ніжне філе з грудки.
Тефтелі можна обсмажувати, а можна й готувати на пару.
Відео приготування курячих їжачків