Зміст
Інгредієнти для рибних кульок
500 г філе риби
2 цибулини
2 зубчики часнику
1/2 ч. ложки тертого на дрібній тертці кореня імбиру
50 г твердого сиру
олія для смаження
1 ст. ложка білого винного укусу
мука
сіль, білий мелений перець – за смаком
Для соусу
1 стакан рибного бульйону
2 ст. ложки цукру
2 ст. ложки соєвого соусу
2 ст. ложки білого винного оцту
1,5 ст. ложки кукурудзяного крохмалю
Приготування рибних кульок з сиром
Цибулю і часник дрібно нарізати, обсмажити на оливковій олії 2-3 хвилини, додати імбир і оцет, тушкувати на слабкому вогні 1-2 хвилини.
Філе риби промити, обсушити, пропустити через м’ясорубку. Додати тушковані овочі і тертий на дрібній тертці сир, ретельно перемішати.
Сформувати невеликі кульки, запанірувати в борошні і обсмажити в киплячій олії до золотистого кольору, викласти на серветку, щоб видалити зайву олію.
Приготування соусу
Кукурудзяний крохмаль розвести соєвим соусом, додати оцет і цукор, ретельно перемішати. Рибний бульйон прогріти і, помішуючи, ввести крохмальну суміш. Варити на слабкому вогні, помішуючи, до загустіння.
Рибні кульки викласти на тарілку, полити гарячим соусом, прикрасити скибочками маринованних овочів, зеленню і відразу подавати.
Відео приготування рибних кульок з сиром