Зміст
Інгредієнти
4 -5 кальмарів 150 гр. грибів 150 гр. сиру 2 – 3 яйця 1 цибулина невелика 1 морква сира майонез сіль, спеції, зелень
Приготування
Кальмари розморозити, обдати окропом, очистити від плівки і нутрощів, прибрати хорду (тонкий хрящик). Плавці акуратно відрізати і нарізати їх соломкою.
Начинка для кальмарів
Гриби помити, нарізати соломкою і обсмажити на олії. Цибулю почистити і дрібно порізати. Моркву помити і натерти на середній тертці. Яйця миємо, опускаємо в холодну воду і варимо після закипання 10 хвилин. Яйця поріжемо соломкою. Сир натремо на крупній тертці.
Всі складаємо в чашку, сюди ж порізані плавники, добре перемішуємо.
Злегка посолити, поперчити і чайною ложечкою фаршируємо кальмари. Край кальмара закріплюємо зубочисткою.
Сковороду або інший посуд, змащуємо маслом і укладаємо кальмари фаршировані грибами і сиром.
Ставимо в розігріту духовку до 180 С на 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності натремо сир на крупній тертці і обсипаємо кальмари.
Готові кальмари викладаємо на блюдо і прикрашаємо.