Зміст
Інгредієнти
тісто листкове – 500 г.
м’якоть свинини – 200 г.
яйце – 1 шт.
цибуля ріпчаста – 1 головка
часник – 1 зубчик
помідори – 2 шт.
олія оливкова – 3 ст. ложки
розмарин – 1 гілочка
перець чорний мелений
сіль
Вихід – 4 порції
Приготування слойоних квадратиків зі свининою
Тісто тонко розкачати і розрізати на 8 квадратів. За допомогою круглої виїмки в центрі чотирьох квадратів виріжте кружечки.
Цілі квадрати укладіть на деко, змащене маслом. Змастіть їх збитим яйцем і накрийте квадратами з вирізами. Випікайте квадрати 20 хвилин при 180 °С до золотистого кольору.
Свинину наріжте кубиками і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте нашатковану цибулю і обсмажуйте разом до утворення рум’яної скоринки.
Додайте рубаний часник, дрібно нарізані помідори, посоліть, поперчіть і тушкуйте 10 хвилин.
Гарячу начинку покладіть на випечені квадрати, оформіть листочками розмарину і відразу подавайте.
Готове листкове тісто зазвичай продають замороженим, тому необхідно попередньо розморозити його в холодильнику протягом 2 годин.
При обробленні тіста користуйтеся дуже гострими виїмками або ножами, інакше шари склеяться і тісто не підніметься. З цієї ж причини краї листкового тіста не защипують, а змащують, відступивши на 1-2 мм, яйцем і потім з’єднують.
Щоб листкове тісто не здулося під час випічки, проколіть пласт виделкою або ножем. Можна змастити його зверху яйцем, намагаючись не зачіпати краї, інакше тісто погано підніметься.
Якщо куточок тіста легко підняти за допомогою ножа, значить, воно ще не пропеклося.