Зміст
Інгредієнти
вода – 0,5 літра цукор – 1 чайна ложка дріжджі сухі – 2 чайні ложки сіль – 1 чайна ложка мука – 600 грам яловичина – 400 грам сало курдючне – 50 грам цибуля – 2 штуки зелень петрушки за смаком перець червоний мелений за смаком перець чорний мелений за смаком олія за смаком
Приготування
Тісто дріжджове: у 0,5 л. теплої води додаємо 1 ч.л. цукру і 2 ч.л. дріжджів, залишаємо постояти. Потім додаємо борошно, щоб вийшло м’яке тісто, але не рідке. Залишаємо на годину.
Фарш: яловичина, перекручена через м’ясорубку, з шматочком курдючного сала, зелень петрушки і кропу, 1 велика цибулина або 2 середні, порізана кубиками, сіль, червоний, чорний перець. Трохи крижаної води в фарш. Всі перемішуємо і в холодильник, поки тісто піднімається.
Змащуємо руки олією і відокремлюємо від тіста кульки, придавлюючи кульку і надаємо пласку форму, кладемо фарш і защіпуємо по колу, залишаючи в центрі отвір.
Розігріваємо олію в глибокій сковороді або можна в казані. Кладемо спочатку біляші отвором вниз, через хвилин через п’ять перевертаємо. Смажимо накривши кришкою на середньому вогні, час від часу підливаючи в отвір масло.