Яєчня з сиром і беконом в листковому тісті

Яєчня з сиром і беконом в листковому тісті

Розкачуємо магазинне бездріжджове листкове тісто, на нього укладаємо сир, бекон, цибулю і потім розбиваємо на цю начинку яйця. Запікаємо наше блюдо в духовці і смачна вечеря або сніданок готовий.

Інгредієнти

тісто листкове – 1 лист
сир Моцарелла (або будь-який інший) – 200 грам
бекон – 2 смужки
цибуля зелена і цибуля-порей – пара стрілок
сирі курячі або перепелині яйця – 2-3 шт.
вершкове масло

Приготування яєчні з сиром і беконом в листковому тісті

Разморожене тісто розгорнути, форму для духовки змастити маслом, покласти в неї тісто і зробити виделкою кілька проколів. Бекон, цибулю дрібно нарізати і натерти сир на тертці.

Тісто посипати натертим сиром, потім беконом і цибулею. В пласті начинки зробити невелике заглиблення з бортиками і вбити в нього яйце, трохи присолити. Таким чином розподілити всі яйця по поверхні тіста.

Поставити форму в нагріту духовку і готувати яєчню хвилин 15-20. Яйця повинні «схватитися», а сир розплавиться до рум’яної скоринки. Температуру в духовці встановити на 180-190 градусів.

Цю яєчню можна з легкістю приготувати на сніданок або вечерю.

Подобається допис? Поділіться з друзями: