Картопля запечена в духовці за цим рецептом досить просто готується і в той же час смачна і незвичайна. Адже ви напевно ще не використовували в подібній страві чіпси.
Для приготування такої страви обов’язково купуйте картоплю з низьким вмістом крохмалю, сорт уточнюйте у продавця. Скажіть, що потрібна картопля яка не розварюється і тримає форму після запікання. Інакше у вас не вийде з готової картоплі зробити човники, вона просто розвалиться. Також не варто використовувати дуже стару картоплю і зіпсовану.
З огляду на всі ці прості поради у вас вийде приготувати смачну запечену картоплю в духовці.
Зміст
Інгредієнти
картопля – 8 шт. (бажано одного розміру і не дрібну)
тертий сир – 100 гр.
сметана – 0,5 ст.
оливкова олія – 1-2 ст.л.
обсмажений бекон – 100 гр.
чіпси зі смаком бекону – 1 маленька упаковка
подрібнена зелена цибуля – півсклянки
спеції – за смаком
Готуємо вдома картоплю в духовці
Розігрійте духовку до 200 градусів, викладіть цілу чи не очищену, але дуже добре вимиту і суху картоплю в глибоке деко і змастіть кожну картоплину оливковою олією і посипте сіллю. Запікайте приблизно 1 годину або до тих пір, поки вона не стане хрусткою зовні і м’якою всередині.
Потім вийміть з духовки деко з картоплею і дайте їй трохи охолонути.
Далі зріжте верхню частину картоплі приблизно на 1/3 і вийміть гарячу м’якоть ложкою в миску, залишаючи по 0,5-1 см. по краях з усіх боків.
Далі збийте гарячу картоплю (м’якоть) зі сметаною до ніжної маси.
Додайте тертого сиру і спецій і акуратно перемішайте.
Заповніть ніжним пюре картопляні половинки, посипайте зверху обсмаженим беконом і крихтою з чіпсів. Випікайте протягом 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Запечена картопля в духовці готова. Подавайте до столу посипавши рубаною зеленою цибулею.
Смачного!