Запечений лосось з шинкою

Запечений лосось з шинкою

Оригінально приготовлений запечений лосось з шинкою і петрушкою. Обертаємо філе лосося тонкими скибочками шинки з оливковою олією і зеленню петрушки. Замінити шинку можна копченим беконом, але вийде трохи інший смак.

Потім запікаємо рибку в духовці і отримуємо смачне святкове блюдо.

Інгредієнти

лосось – 800 г. (2 філе без шкіри)
пармська шинка (або копчений бекон) – 10 тонких пластин
зелень петрушки – невеликий пучок
оливкова олія – 3 столові ложки
сіль, білий перець мелений

Приготування запеченого лосося з шинкою

Петрушку нарізати подрібніше і змішати з оливковою олією. Рибу посолити і поперчити на свій смак. Духовку включити на 200 градусів і залишити нагріватися.

На рівній поверхні розкласти пластини шинки, щоб вийшов суцільний прямокутний пласт.

Рівномірно змастити сумішшю масла з петрушкою, покласти на край рибу і загорнути як рулет, який обмотати кулінарною ниткою по всій довжині.

Покласти рибу на деко з пергаментом і поставити в духовку.

Запечений лосось готується швидко, через 20-25 хвилин все буде готово.

Подобається допис? Поділіться з друзями: