Чим небезпечні “безневинні” харчові добавки?

Чим  небезпечні «безневинні» харчові добавки?

Харчові добавки групи Е400-Е599 – загусники, стабілізатори, емульгатори, розпушувачі і затверджувачі, які дозволяють змінювати консистенцію продуктів, робити їх більш щільними і в’язкими, а також змішувати неоднорідні за консистенцією інгредієнти. Ці речовини використовуються при виробництві морозива, желе та інших продуктів.

Як раніше стверджували фахівці, ніякої небезпеки для здоров’я людей ці добавки не представляють. Однак вченим вдалося з’ясувати, що ці речовини змінюють склад мікрофлори кишечника, викликаючи різні захворювання.

Фахівці з Університету Джорджії (США) провели досліди на гризунах, яким давали дві популярні добавки (емульгатори). У результаті миші набрали зайву вагу. Крім того, добавки викликали ріст небезпечних бактерій і розвиток запальних процесів у їх шлунково-кишковому тракті. У тварин також підвищився рівень цукру в крові. На думку вчених, аналогічні зміни відбуваються і в організмі людей при споживанні подібних речовин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: