Фрукти, що викликають здуття живота

Фрукти, що  викликають здуття живота

Фрукти є обов’язковою складовою будь-якого здорового харчування. Крім того, фрукти покращують травлення і підвищують обмін речовин. Іноді, однак, вони можуть давати неприємний ефект і викликати здуття живота.

Чому фрукти можуть викликати здуття живота?

Деякі плодові можуть викликати набряк та/або гази в людей, які мають чутливі шлунки. Причина здуття шлунка в фруктозі, на яку фрукти досить багаті. Крім того, причиною може бути і сорбіт (цукровий спирт) або клітковина, яка досить погано руйнується в організмі багатьох людей.

Груші

Груші містять пектин. Пектин являє собою тип розчинної клітковини. Він допомагає знизити рівень холестерину і в той же час добре насичує організм. Однак клітковина у людей з чутливим шлунком може викликати набряк. Груші містять сорбіт. Сорбіт дуже повільно всмоктується в кишечнику і, як результат цього процесу, може бути отримано здуття, гази і навіть болі у животі. На жаль, немає ніякого способу, щоб впоратися з цією проблемою. Ви можете зробити будь-які фізичні вправи, щоб прискорити видалення газів.

Яблука

Яблука є популярним продуктом в багатьох дієтах, але, на жаль, у деяких людей можуть викликати здуття живота. Яблука містять фруктозу, яка може викликати проблеми з травленням. У деяких людей, при руйнуванні клітковини можуть з’являтися здуття і навіть гази. Щоб уникнути цієї проблеми треба ретельніше пережовувати фрукт.

Вишня, манго і виноград

Вишня, манго і виноград – фрукти, які містять багато цукру. Проблема в тому, що цукор з фруктів погано всмоктується в тонкому кишечнику. Це може викликати здуття. Єдиний спосіб – це добре пережовувати фрукти, щоб полегшити роботу травної системи.

Сушені фрукти (абрикоси, родзинки і чорнослив)

Сушені фрукти покращують травлення у більшості людей, але у деяких, на жаль, можуть викликати здуття живота і гази. Причина в тому, що сухофрукти є концентрованим джерелом цукру і клітковини, розщеплення яких може викликати проблеми. Щоб полегшити симптоми або щоб їх уникнути, споживайте їх з водою.

Подобається допис? Поділіться з друзями: