У своєму класичному варіанті англійська грог – алкогольний напій з рому, розведеного гарячими чаєм або водою, з цукром. Автором рецепта грогу став британський віцеадмірал Едвард Вернон на прізвисько Олд Грог (Старий Грог). У ті часи для профілактики цинги та інших захворювань в щоденний раціон матросів входили обов’язкові півпінти (близько 240 г) рому міцністю 80 градусів.
Щоб зменшити кількість градусів, Вернон почав розбавляти ром водою: при незмінному об’ємі міцність напою зменшилася вдвічі. У наші дні грог як і раніше готують з гарячих води або чаю, додаючи до них різні прянощі, наприклад, гвоздику, корицю, імбир, а також іноді лимон або лайм і за бажанням – цукор або мед. Замість рому можна використовувати коньяк або віскі.
Час приготування – 10 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
коньяк – 1 стакан вода гаряча – 3 склянки мед – 3 ст. ложки лимон – 1 шт.
Приготування
Воду змішайте з коньяком і медом, прогрійте до розчинення меду. Наполягайте 5 хвилин.
Лимон наріжте скибочками.
Грог розлийте в чашки і подавайте гарячим, оформивши скибочками лимона.