Грог з медом

Грог з медом

У своєму класичному варіанті англійська грог – алкогольний напій з рому, розведеного гарячими чаєм або водою, з цукром. Автором рецепта грогу став британський віцеадмірал Едвард Вернон на прізвисько Олд Грог (Старий Грог). У ті часи для профілактики цинги та інших захворювань в щоденний раціон матросів входили обов’язкові півпінти (близько 240 г) рому міцністю 80 градусів.

Щоб зменшити кількість градусів, Вернон почав розбавляти ром водою: при незмінному об’ємі міцність напою зменшилася вдвічі. У наші дні грог як і раніше готують з гарячих води або чаю, додаючи до них різні прянощі, наприклад, гвоздику, корицю, імбир, а також іноді лимон або лайм і за бажанням – цукор або мед. Замість рому можна використовувати коньяк або віскі.

Час приготування – 10 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

коньяк – 1 стакан
вода гаряча – 3 склянки
мед – 3 ст. ложки
лимон – 1 шт.

Приготування

Воду змішайте з коньяком і медом, прогрійте до розчинення меду. Наполягайте 5 хвилин.

Лимон наріжте скибочками.

Грог розлийте в чашки і подавайте гарячим, оформивши скибочками лимона.

Подобається допис? Поділіться з друзями: