Домашнє морозиво, смак радянського пломбіру

Домашнє морозиво, смак радянського пломбіру

Інгредієнти

цукор – 2 склянки
молоко – 1 літр
масло вершкове – 100 гр
крохмаль – 1 ч.л.
жовтки яєчні – 5 шт.

Приготування

Вершкове масло опускаємо в підігріте молоко і доводимо його до кипіння. В іншій ємності змішуємо цукор, крохмаль і жовтки, перемішуємо і розтираємо все до однорідної маси. Після чого додаємо сюди трохи молока, у результаті повинна вийти маса по консистенції як рідка сметана.

Тим часом молоко закипіло і в нього ми поступово, тонкою цівкою вливаємо жовткову масу, при цьому не забуваємо постійно помішувати. Доводимо до кипіння. Коли суміш закипіла, знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду, при цьому все треба ретельно помішувати, поки маса не охолоне і не стане теплою. Потім масу залишаємо до її повного охолодження, періодично помішуємо, після чого розливаємо по формах, і відправляємо в холодильник для заморозки.

Подобається допис? Поділіться з друзями: