Зміст
Інгредієнти
цукор – 2 склянки молоко – 1 літр масло вершкове – 100 гр крохмаль – 1 ч.л. жовтки яєчні – 5 шт.
Приготування
Вершкове масло опускаємо в підігріте молоко і доводимо його до кипіння. В іншій ємності змішуємо цукор, крохмаль і жовтки, перемішуємо і розтираємо все до однорідної маси. Після чого додаємо сюди трохи молока, у результаті повинна вийти маса по консистенції як рідка сметана.
Тим часом молоко закипіло і в нього ми поступово, тонкою цівкою вливаємо жовткову масу, при цьому не забуваємо постійно помішувати. Доводимо до кипіння. Коли суміш закипіла, знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду, при цьому все треба ретельно помішувати, поки маса не охолоне і не стане теплою. Потім масу залишаємо до її повного охолодження, періодично помішуємо, після чого розливаємо по формах, і відправляємо в холодильник для заморозки.