Груші в шоколаді

Груші в шоколаді

Інгредієнти

8 великих тугих груш
1 плитка чорного шоколаду (вагою 100 г)
1 ст. ложка розм’якшеного вершкового масла
2 ст. ложки молока

Для крему

1/2 склянки молока
2 ст. ложки наливки з дині
4 яйця
1 склянка цукру
1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю

Приготування

Свіжі груші добре вимити, розрізати кожну навпіл і видалити серцевину. Наколоти кожну половинку на шпажку. Плитку шоколаду натерти на дрібній тертці, змішати з розм’якшеним вершковим маслом і молоком. Перекласти отриману суміш у невелику емальовану посудину, поставити на водяну баню з киплячою водою і довести до кипіння.

Половинки груш опустити в гарячий шоколад, тримаючи за шпажки, й покласти по дві на скляні тарілочки. Зверху груші залити кремом.

Приготування крему. Молоко довести до кипіння, всипати ванілін, влити наливку з дині, а потім заварити в цій суміші крохмаль. В окремій посудині розтерти яйця з цукром.

З’єднати молоко з яйцями, трохи підігріти, не доводячи до кипіння, й охолодити до кімнатної температури. Потім поставити крем на 5-10 хв у морозильну камеру.

Подобається допис? Поділіться з друзями: