Зміст
Інгредієнти
8 великих тугих груш 1 плитка чорного шоколаду (вагою 100 г) 1 ст. ложка розм’якшеного вершкового масла 2 ст. ложки молока
Для крему
1/2 склянки молока 2 ст. ложки наливки з дині 4 яйця 1 склянка цукру 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю
Приготування
Свіжі груші добре вимити, розрізати кожну навпіл і видалити серцевину. Наколоти кожну половинку на шпажку. Плитку шоколаду натерти на дрібній тертці, змішати з розм’якшеним вершковим маслом і молоком. Перекласти отриману суміш у невелику емальовану посудину, поставити на водяну баню з киплячою водою і довести до кипіння.
Половинки груш опустити в гарячий шоколад, тримаючи за шпажки, й покласти по дві на скляні тарілочки. Зверху груші залити кремом.
Приготування крему. Молоко довести до кипіння, всипати ванілін, влити наливку з дині, а потім заварити в цій суміші крохмаль. В окремій посудині розтерти яйця з цукром.
З’єднати молоко з яйцями, трохи підігріти, не доводячи до кипіння, й охолодити до кімнатної температури. Потім поставити крем на 5-10 хв у морозильну камеру.