Час приготування: 20 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
гарбуз – 500 г чорнослив без кісточок – 150 г масло вершкове – 3 ст. ложки вода – 1 1/2 склянки цукор – 3 ст. ложки сік лимонний – 1 ст. ложка цедра лимона терта – 1 ст. ложка фундук рубаний – 2 ст. ложки
Приготування
Гарбуз очистіть і наріжте кубиками.
Чорнослив промийте, залийте гарячою водою і залиште на 20 хвилин, потім дрібно наріжте.
У горщики розкладіть шарами, чергуючи, гарбуз і чорнослив, кожен шар поливаючи розтопленим маслом, посипаючи цукром і цедрою і збризкуючи лимонним соком. Влийте гарячу воду, в якій замочували чорнослив. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте гарбуз з чорносливом 40 хвилин при 180-200 °С.
При подачі посипте горіхами і оформіть листочками м’яти.