Пісний гарбуз, тушкований з чорносливом

Пісний гарбуз, тушкований з чорносливом

Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

гарбуз – 500 г
чорнослив без кісточок – 150 г
масло вершкове – 3 ст. ложки
вода – 1 1/2 склянки
цукор – 3 ст. ложки
сік лимонний – 1 ст. ложка
цедра лимона терта – 1 ст. ложка
фундук рубаний – 2 ст. ложки

Приготування

Гарбуз очистіть і наріжте кубиками.

Чорнослив промийте, залийте гарячою водою і залиште на 20 хвилин, потім дрібно наріжте.

У горщики розкладіть шарами, чергуючи, гарбуз і чорнослив, кожен шар поливаючи розтопленим маслом, посипаючи цукром і цедрою і збризкуючи лимонним соком. Влийте гарячу воду, в якій замочували чорнослив. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте гарбуз з чорносливом 40 хвилин при 180-200 °С.

При подачі посипте горіхами і оформіть листочками м’яти.

Подобається допис? Поділіться з друзями: