Оладки з гарбуза і яблук – солодкий варіант сніданку. Якщо ви ще й гарбуз купите ароматний і солодкий – це просто осіннє задоволення. І головне дуже просте. Хоча смаки різні. Ось таке поєднання – «солодкі овочі». Хоча це не відкриття, є навіть така страва – цимес – солодке м’ясо.
Зміст
Інгредієнти
гарбуз (чищений) – 300 гр.
яблука – 300 гр.
борошно – 1 скл.
яйце – 2 шт.
цукор – 3 ст. ложки
сіль
олія для смаження
Приготування оладок з гарбузом і яблуками
Отже почнемо готувати. Гарбуз чистимо, виймаємо кісточки (краще це робити столовою ложкою). І розрізаємо гарбуз на шматочки.
Теж саме робимо і з яблуками. Яблуками можна відрегулювати солодкість. Якщо гарбуз солодкий, можна взяти яблука сорту «Семеренко», а якщо не солодкий гарбуз, то взяти більш солодкі сорти яблук.
Гарбуз і яблука необхідно відправити в блендер (а можна і на тертці натерти).
Після блендера вийде маса для оладок з гарбуза і яблук. Додаємо в неї яйця і цукор.
Далі висипаємо борошно і трохи присолюємо. Десь на цьому етапі можна зупиниться і подумати: посмажити оладки або спекти печиво з гарбуза?
Смажимо на олії (бажано без запаху).
Подаємо оладки з гарбузом і яблуками гарячими зі сметаною.