Для приготування парфе використовують збиті з цукром і заморожені густі вершки, до яких можуть додавати яйця. Щоб це блюдо вийшло більш смачним і ароматним, до нього додають ваніль або ванілін, розчинну кава, какао-порошок або тертий шоколад, фруктові муси, соки, цедру. Відомий і американський варіант парфе – на основі морозива. Для оформлення цієї страви використовують шматочки фруктів та інші інгредієнти.
Вихід – 4 порції
Час приготування – 40 хвилин + заморожування
Зміст
Інгредієнти для парфе з полуниці
полуниця – 200 г.
яєчні жовтки – 4 шт.
цукор – 1 склянка
молоко – 120 мл.
вершки густі – 3 склянки
сироп апельсиновий – 4 ст. ложки
Приготування перфе з полуниці
Полуницю, відклавши 5-6 ягід, подрібніть в блендері. Додайте півсклянки цукру і перемішайте.
Жовтки розітріть з цукром, що лишився, розведіть молоком.
Нагрівайте суміш при помішуванні на водяній бані до загустіння.
Яєчно-молочну суміш злегка остудіть і додайте до полуничного пюре.
Вершки збийте на холоді до отримання пишної маси і підмісіть до них яєчно-полуничну суміш.
Половину вершково-полуничної маси викладіть у форму, вистелену харчовою плівкою, і помістіть в морозильник на 30 хвилин.
Потім укладіть ягоди полуниці що залишилися.
Полийте ягоди вершково-полуничною масою що залишилася.
Заморожуйте парфе 4 години, потім вийміть його з форми і розріжте на порції.