Парфе з полуниці

Парфе з полуниці

Для приготування парфе використовують збиті з цукром і заморожені густі вершки, до яких можуть додавати яйця. Щоб це блюдо вийшло більш смачним і ароматним, до нього додають ваніль або ванілін, розчинну кава, какао-порошок або тертий шоколад, фруктові муси, соки, цедру. Відомий і американський варіант парфе – на основі морозива. Для оформлення цієї страви використовують шматочки фруктів та інші інгредієнти.

Вихід – 4 порції

Час приготування – 40 хвилин + заморожування

Інгредієнти для парфе з полуниці

полуниця – 200 г.
яєчні жовтки – 4 шт.
цукор – 1 склянка
молоко – 120 мл.
вершки густі – 3 склянки
сироп апельсиновий – 4 ст. ложки

Приготування перфе з полуниці

Полуницю, відклавши 5-6 ягід, подрібніть в блендері. Додайте півсклянки цукру і перемішайте.

Жовтки розітріть з цукром, що лишився, розведіть молоком.

Нагрівайте суміш при помішуванні на водяній бані до загустіння.

Яєчно-молочну суміш злегка остудіть і додайте до полуничного пюре.

Вершки збийте на холоді до отримання пишної маси і підмісіть до них яєчно-полуничну суміш.

Половину вершково-полуничної маси викладіть у форму, вистелену харчовою плівкою, і помістіть в морозильник на 30 хвилин.

Потім укладіть ягоди полуниці що залишилися.

Полийте ягоди вершково-полуничною масою що залишилася.

Заморожуйте парфе 4 години, потім вийміть його з форми і розріжте на порції.

Подобається допис? Поділіться з друзями: