Торт з вишнею та білим шоколадом

Торт з вишнею та білим шоколадом

Інгредієнти для бісквіту

8 яєць
130 г цукрової пудри
50 г какао
50 г вершкового масла

Інгредієнти для крему з білого шоколаду

60 мл молока 3,2%
1 стакан цукру
2 яйця
2 листа желатину
120 г білого шоколаду
270 мл вершків 36%
1 стручок ванілі
350 г замороженої вишні
50 г цукрової пудри

Приготування торта з вишнею та білим шоколадом

Приготуйте бісквіт. Розтопіть масло. Відокремте білки від жовтків. Збийте до піни чотири білки і цукрову пудру. Додайте жовтки і продовжуйте збивати, поки вони не з’єднаються. Потім влийте масло, додайте какао і обережно перемішайте м’якою ложкою.

Прямокутну форму для випічки (приблизно 25 х 30 см) змастіть вершковим маслом. Дно застеліть пергаментним папером, вилийте рівномірно бісквіт і випікайте при 180 градусах 20 хвилин.

Приготуйте крем. Збийте вершки, поки вони не стануть густою консистенцією сметани. Замочіть желатин. Вийміть м’якоть з ваніліну і доведіть її до кипіння з молоком. Збийте в мисці жовтки з цукром і залийте гарячим молоком, інтенсивно помішуючи.

Додайте в тепле молоко розбитий шоколад і вичавлений желатин і перемішайте. Тепер з’єднайте шоколадну масу з раніше збитими вершками, змішуючи її м’якою ложкою. Відкладіть крем в сторону, щоб охолонув.

Дістаньте спечений бісквіт з деко і переверніть його. Тепер обережно вийміть пергамент. Розріжте бісквіт навпіл. Тим часом змішайте заморожену вишню з цукровою пудрою.

Покладіть пергамент на дно тарілки. Покладіть половину бісквіта і змастіть трохи охолодженим кремом. Посипте вишнею, а зверху покладіть другий бісквіт. Трохи подрібніть його і поставте в холодильник мінімум на 2 години.

Подобається допис? Поділіться з друзями: