Кальмари по-одеськи

Кальмари по-одеськи

Інгредієнти

кальмари – 700 г.
яблука свіжі – 2 шт.
круто зварені яйця – 2 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
горошок зелений – 1 ст.
майонез – 200 г.
сіль, перець – на смак

Приготування

Кальмари розморозити в холодній воді, потім опустити на 3 – 6 хвилин у гарячу воду і видалити плівки.

Підготовлені тушки кальмарів покласти в окріп (на 1 кг кальмарів – 2 л води) і проварити 5 – 7 хвилин (довше варити не рекомендується, оскільки кальмари стануть жорсткими). Охолодити й нарізати соломкою.

Яблука обчистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати часточками.

Круто зварені яйця нарізати скибочками.

Ріпчасту цибулю нашинкувати й залити холодною водою на 20 хвилин, щоб позбутися гіркоти.

Консервований горошок відцідити від рідини.

Підготовлені продукти перемішати. посолити, поперчити й заправити майонезом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: