Зміст
Інгредієнти
кальмари – 700 г. яблука свіжі – 2 шт. круто зварені яйця – 2 шт. цибуля ріпчаста – 1 шт. горошок зелений – 1 ст. майонез – 200 г. сіль, перець – на смак
Приготування
Кальмари розморозити в холодній воді, потім опустити на 3 – 6 хвилин у гарячу воду і видалити плівки.
Підготовлені тушки кальмарів покласти в окріп (на 1 кг кальмарів – 2 л води) і проварити 5 – 7 хвилин (довше варити не рекомендується, оскільки кальмари стануть жорсткими). Охолодити й нарізати соломкою.
Яблука обчистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати часточками.
Круто зварені яйця нарізати скибочками.
Ріпчасту цибулю нашинкувати й залити холодною водою на 20 хвилин, щоб позбутися гіркоти.
Консервований горошок відцідити від рідини.
Підготовлені продукти перемішати. посолити, поперчити й заправити майонезом.