Салат “Мімоза”

Салат “Мімоза”

Кількість порцій: 3-4

Всім знайомий салат, який підходить до святкового столу на будь-яку нагоду. Даний салат легкий в приготуванні і неймовірно ніжний на смак.

Головними інгредієнтами салату «Мімоза», є консерви з риби, курячі яйця, цибуля і заправка з майонезу. Назва страви повністю відображає його вигляд – салат виглядає як квіти мімози на сніговій поверхні. Святковий класичний салат мімоза перебуває в ряду з такими кулінарними знаменитостями нашого застілля як “олів’є” і “оселедець під шубою”.

Інгредієнти

рибні консерви в олії – 200 грам (1 банка, краще сайри)
картопля – 300 грам (4 середніх картоплини)
морква – 200 грам (4 середніх морквини)
цибуля – 100 грам (2 середні цибулини)
сир – 150 грам (твердого сорту)
майонез – 250 грам
яйця – 4 штуки
зелень – 50 грам (кріп або петрушка)

Приготування

Насамперед потрібно відварити картоплю, моркву і яйця. Відварені продукти остудити і почистити. На дрібній тертці натерти картоплю, моркву, білки, жовтки і сир (все в окремих мисочках або тарілках). У салатницю викласти рибу з маслом і розім’яти виделкою по всій поверхні дна посуду. Зверху змастити невеликою кількістю майонезу.

На рибу зверху розкласти натерті білки, змастити майонезом.

Зверху на білки викласти натерту моркву і знову змастити невеликим шаром майонезу.

Цибулю дрібно нарізати, залити окропом і дати настоятися протягом 5-10 хвилин для видалення гіркоти. Зверху на моркву покласти цибулю, на цибулю – картоплю, трошки посолити і змастити майонезом.

Зверху дрібно натерти сир і змастити майонезом.

Останній шар – прикраса салату натертими жовтками і зеленню. Перед подачею на стіл дати настоятися і просочитися в холодному місці протягом 2 годин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: