Ніжний салат з лососем, яйцями, картоплею і маринованою цибулею доповнить і прикрасить будь-який святковий стіл.
Зміст
Інгредієнти для салату з лососем
консервований лосось – 400 г. велика цибулина – 1 шт. морква – 2-3 шт. картопля – 4 шт. яйце – 5 шт. домашній майонез – 200 г. гірчиця – 0,5 ч. л. вода – 100 мл. оцет – 100 мл. сіль – 1 ч. л. цукор – 1 ч. л.
Час приготування: 40 хвилин. Вихід: 4 порції
Приготування салату з лососем
Цей смачний святковий салат готується просто і виходить дуже ніжним. Краще приготувати його з лососем, але також підійде й інша консервована риба – наприклад тунець або тріска, а для заправки ідеально підходить домашній майонез. Можна також приготувати салат як в одній великій формі, так і в маленьких порційних формочках.
Картоплю і моркву слід вимити і відварити, потім дати охолонути і очистити. Яйця відварити круто, остудити під холодною водою, очистити і відділити білки від жовтків. Цибулю дрібно нарізати і скласти в миску. Довести до кипіння воду з сіллю і цукром, залити цибулю і додати оцет, потім залишити повністю охолонути і віджати рідину. Домашній майонез мішати з гірчицею. Картоплю, моркву і яєчні білки натерти на тертці в різні мисочки.
Консервований лосось розім’яти до однорідності разом з рідиною. У відповідну ємність рівномірно викласти більшу частину картоплі, потім шар яєчних білків, шар з половини лосося, шар з половини моркви, шар з картоплі, що залишила і цибулі, шар із решти риби, шар з моркви. Через кожні два шари промазувати салат майонезом. Верх салату змастити майонезом і натерти на дрібній тертці жовтки. Дати салату настоятися годину в холодильнику.