Пікантний салат з філе оселедця, картоплею, буряком і часниковими сухариками – проста в приготуванні і смачна страва, яка підійде і для звичайної вечері, і для святкового столу.
Зміст
Інгредієнти для салату з оселедцем
філе оселедця – 300 г. середній буряк – 1 шт. картопля – 300 г. часник – 2 зубчики чорний хліб – 3 скибочки листя салату кілька гілочок кропу оливкова олія – 3 ст. л. лимонний сік – 1 ч. л. перець – за смаком
Час приготування: 35 хвилин. Вихід: 4 порції
Приготування салату з оселедцем, буряком і часниковими сухариками
Цей смачний салат готується просто і швидко, але потрібен час на підготовку буряка, тому буряк можна запекти або відварити заздалегідь, або ж використовувати вже готовий, який можна купити в багатьох супермаркетах. А в якості зелені підійдуть будь-які види салатного листя. Оливкова олія підійде для заправки найкраще.
Буряк потрібно вимити і відварити до м’якості, потім залишити остигати і очистити. Вимиту картоплю відварити в мундирах, дати охолонути і очистити. Розігріти змащену олією сковороду і обсмажити хліб до рум’яної скоринки, дати охолонути і натерти часником. Змішати оливкову олію з лимонним соком.
На тарілку для подачі порвати руками листя салату, зверху викласти нарізану часточками картоплю. Нарізаний кубиками буряк, шматочки філе оселедця і сухарики. Поперчити салат до смаку, полити заправкою і додати порвані руками гілочки кропу.