Легкий і смачний салат з консервованою печінкою тріски, вареними яйцями і свіжими овочами. Підійде як для легкої вечері, так і для святкового столу.
Зміст
Інгредієнти для салату з печінкою тріски
консервована печінка тріски – 400 г.
яйця – 4 шт.
помідори – 4 шт.
огірок – 3 шт.
листя салату
кілька стебел зеленої цибулі
кілька гілочок петрушки
оливкова олія – 5 ст.л.
лимонний сік – 2 ч.л.
гірчиця – 1 ч.л.
сіль і перець за смаком
Час приготування: 15 хвилин. Вихід: 4 порції
Приготування салату з печінкою тріски і свіжими овочами
Печінка тріски – дуже ніжний продукт, а в цьому варіанті салату потрібно зберегти великі шматочки, тому вона викладається зверху на вже готовий салат з овочів. Замість чотирьох курячих яєць можна використовувати для рецепту шість перепелиних, а замість петрушки можна додати кріп.
Відварити яйця круто, остудити під холодною водою і очистити. Нарізати огірки скибочками, помідори нарізати середніми часточками, зелену цибулю дрібно порубати, петрушку розділити на листочки. Змішати оливкову олію з лимонним соком, гірчицею, сіллю і перцем за смаком.
Викласти тарілку для подачі листям салату. У великій мисці акуратно змішати овочі з порізаними кубиками яйцями і викласти на салатне листя. Поверх овочів викласти подрібнену шматочками печінку тріски, полити салат заправкою і присипати зеленою цибулею і листочками петрушки.