Натуральні підсолоджувачі

Натуральні підсолоджувачі

Якщо ви зменшите кількість цукру, який споживаєте, зможете істотно знизити свою вагу. При надлишку цукру шкіра швидше старітиме, її еластичність втрачається. Сьогодні створено багато інших підсолоджувачів, які можна використати замість цукру. Далі розглянемо, зокрема, натуральні альтернативи, які не погіршуватимуть стан вашого здоров’я.

Сироп, який виходить після виготовлення цукру із залишків тростяного соку, – це патока. Її використовують для випікання. У складі патоки багато вітамінів, мінералів, які наповнять організм енергією, покращують обмін речовин. Чим темнішою буде патока, тим менше в ній залишилося цукру.

Замість патоки можна скористатися сиропом агави. Він не такий густий, але дуже солодкий. З сиропу патоки готують текілу, коктейлі та інші смачні напої. У його складі багато заліза та кальцію, він набагато солодший, ніж простий цукор. Так ви отримаєте економію. Краще придбати не рафінований сироп, бо в ньому багато клітковини, мінералів.

Згущеним соком цукрового клена є кленовий сироп. Він використовується як соус для салату, при запіканні м’ясних страв. Якщо ви вживатимете такий сироп, то не занедужаєте цукровим діабетом, раком.

Низькокалорійним підсолоджувачем, який одержують із цукрової тростини, берези, кукурудзи, вважається ксиліт. Якщо вживати його часто, то може виникнути розлад шлунка. Деякі люди просто не можуть переносити ксиліт.

Щоб підсолодити пластівці з кашею, можна скористатися пальмовим цукром. У нього більш яскравий смак, у складі багато кальцію, заліза та цинку.

Для створення страв азіатської кухні, маринаду можна скористатися рисовим сиропом. Він не такий солодкий, як цукор, але ваші калорії не перетворюватимуться на жирові відкладення.

Замість цукру можна скористатися стевією. У її складі немає калорій, тому рівень глюкози у крові не зміниться. Недолік – можлива залежність.

Подобається допис? Поділіться з друзями: