Час приготування – 45 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
Для тістаборошно пшеничне – 1 стакан молоко – 1,5 склянки яйце – 1 шт. сіль
Для начинки
філе копченої риби – 200 г авокадо – 1 шт. сир вершковий – 150 г базилік рубаний – 1 ст. ложка м’ята рубана – 2 ч. ложки сік лимонний – 1 ст. ложка помідор – 1 шт.
Приготування
Для тіста борошно насипте гіркою, в поглиблення влийте суміш молока, яйця, солі і замісіть тісто.
Тісто виливайте тонким шаром на сковороду, змащену маслом, і смажте коржі з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Авокадо, очистивши від кісточки і шкірки, розімніть. Сир збийте.
До сиру додайте базилік, м’яту, лимонний сік, м’якоть авокадо і збийте до отримання однорідної маси. Охолодіть.
Філе риби наріжте тонкими скибочками.
Корж змастіть сирною масою, зверху покладіть шматочки лосося. Накрийте коржами, що залишилися, підготовленими аналогічно.
При подачі оформіть торт шматочками копченої риби, помідором, нарізаним часточками, сиром і зеленню.
Риба гарячого копчення – соковита і має м’яку консистенцію. Однак термін придатності її невисокий – її можна зберігати лише три доби і тільки в холодильнику.
У риби холодного копчення термін придатності значно більше. Таку рибу коптять протягом п’яти діб при температурі не вище 35°С. Риба холодного копчення завжди більш солона.